Pohádka o lásce a růžích


Pohádka o lásce a růžích

Víte, jak vzniklo online květinářství Prefere Fleur?

V příběhu každého zrození musí být přece láska. Mladá dívka Alenka navštíví poprvé Prahu a jak to tak bývá, zamiluje se náhodou do švarného mladého hocha. Tak a teď by měl přijít zvonec a zazvonit pohádkový konec.


A přirozeně to tak skoro bylo, protože rozjet vlastní byznys v cizí zemi rozhodně žádná pohádka není. Zvlášť pokud tou zemí je Česká republika a Vy nevládnete češtinou jakožto mateřským jazykem. Což Alenka bohužel nevládla. Nicméně láska, zejména ta ke květinám, dokáže překonat kdejaké překážky i jazykové bariéry. Po boji s divokými a zlými draky (ehm, rozumějte české úřady) založila obchodní značku Prefere Fleur (o tom, jak vznikl název, se dočtěte zde) se vším, co takový krok obnáší. Jelikož květinářský byznys stojí na kvalitě a čerstvosti květin a uvadá spolu odumírajícími okvětními plátky, rozhodla se pro jistotu nejznámějšího květinového impéria – Holandska.

Obsah by tedy byl čerstvý a jasný, jasně, ale co forma? Kulaté kloboukové krabice nejsou rozhodně ničím převratným, ale ČR jako by v tomhle zaostávala za zbytkem světa. A přitom elegantní, jednoduchý a současně efektní prvek. Chtělo to však také ještě něco navíc, nějakou třešničku na dortu, paraplíčko ve zmrzlinovém poháru. Nebo makronku v krabici. Tak vznikl nápad na vývoj takových krabic, které mohou obsahovat sladkosti i květiny, aniž by se navzájem nějak rušily a kazily.

Expertní tým vědců z Velké Británie ve spolupráci s největšími mysliteli z dálného východu dal hlavy dohromady a vyvinul unikátní kulatou krabici „na klobouky“ s dvojitým dnem, a tedy také dvojitým radostným překvapením. No představte si – dostanete krabici na klobouk a říkáte si: „Co já proboha v dnešní době s kloboukem?“ A pak ji otevřete a objevíte tu nejdokonalejší možnou kytici a ztratíte řeč. A v tu chvíli spatříte i přiložené věnování a dozvíte se, že ještě nejste úplně na dně (tedy jako na dně krabice), protože dno je možné otevřít. Voilà! Lahodná chuť na jazyku se rozplývajících makronek Vám pak vrátí řeč i barvu do tváře. A zde se vracíme opět na začátek, tak trochu. Stejně jako Hledání ztraceného času od Prousta začíná i končí koláčkem, příběh Prefere Fleur je definován láskou. Květiny přeci bývají nejčastěji věnovány z lásky, no ne?


01.05.2020