Jak se starat o řezané květiny


Jak se starat o řezané květiny

Květiny mohou občas sdělit více než slova a jsou schopny říct o emocích a citech dárce.


O darovanou kytici se postarejte s náležitou péčí. Jestli chcete udržet květiny čerstvé a zachovat jejich krásu co nejdéle, použijte několik jednoduchých tipů od květinářek z Prefere Fleur.

Tradiční kytice

Pro kytici vyberte správnou vázu. Je důležité, aby stonky rostlin byly napůl ponořeny do vody. Než dáte květiny do vázy odstraňte balicí papír a stonky ořízněte o 1-2 cm. Nejlepší je dát květiny do studené převařené vody. Nezapomeňte do vody přidat speciální výživu pro květiny, kterou dostanete s kytkou v květinářství. Díky tomu zůstanou květiny svěží mnohem déle. Po několika dnech znovu vyměňte vodu ve váze a oříznete stonky. Poupata a listy můžete také ostříkovat čistou vodou. Nezapomeňte včas oříznout zvadlé části rostlin. Udržujte kytici mimo dosah přímého slunečního světla a nikdy ji nedávejte nad radiátor.


Květiny v kloboukové krabici

Květiny v kloboukové krabici vypadají originálně a esteticky, a hlavně nevyžadují velkou péči.

Kytici nevyndavejte z krabice. Uvnitř je umístěna floristická báze — houba namočená ve speciálním vodném roztoku, který zachovává čerstvost květin. Pouze jednou za dva dny nalijte půl šálku vody shora mezi květy. Buďte opatrní a nenaplňujte celou krabici vodou! Nezapomeňte občas ostříkat poupata a listy čistou vodou a oříznout zvadlé části rostlin. Udržujte kytici mimo dosah přímého slunečního světla a nikdy ji nedávejte nad radiátor. Nevyhazujte kloboukovou krabici, můžete ji použít k ukládání různých věcí.



01.05.2020